Perinteisiä yleisötapahtumia matkan varrelta ja tuleviakin

Vappuajot

Vappuna 1977 järjesti Oulun seudulla vanhoja ajoneuvoja harrastava joukko ajotapahtuman. Lähtö tapahtui Limingantullista Kesoil huolto-asemalta, jatkuen läpi kaupungin Hietasaareen seurakunnan kesäkodille. Ensimmäisinä vuosina vappuajojen päätepiste oli Hietasaaressa, mutta museon valmistumisen jälkeen ajoneuvot ovat suunnanneet keulat kohti automuseota.
Lähtöpaikka on myös muuttunut vuosien varrella, teatterin parkkikin kävi ahtaaksi kun ajoneuvomäärät ovat kasvaneet reilusti yli kahdensadan. Mukana on paljon ajoneuvoja jotka eivät kuulu kerhon jäsenille. 2000-luvulla lähtö on ollut Raatin saaresta, sen käytyä ahtaaksi lähtöpaikka oli Nallikarissa Edenin parkki-alueella.Vuonna 2012 uusi lähtöpaikka oli Linnanmaan Prisman P-alue. Vuoden 2014 ajoihin osallistui huikeat yli 500 ajoneuvoa.Reitin varrella oli jopa 15 000 katsojaa. Vuonna 2015 vappuajot ajettiin siten, että varsinainen kulkue kesti lähdöstä 20 min ja kulkueen loput ajoneuvot ajoivat omana ajona liikenteen mukana.
Vuoden 2015 ajoista on kooste Yleareenalla. Koosteeseen pääset
tästä .
Vuoden 2017 vappuajo starttasi Toppilansaaresta.
Tänä vuonna 2018 kulkue starttasi Ruskon A-Katsastuksen parkkialueelta klo 12.30, (
Video Tomi Haipus).  Osallistumisoikeus oli 30- vuotta ja vanhemmilla museo- ja hyväkuntoisilla harrasteajoneuvoilla.

Rompepäivät

1993 kerhon naistoimikunnan museolla pitämä kirpputori oli alkusykäys kerhon rompemarkkinoille. Seuraavana vuonna pidettiin jo Toukomarkkinat nimellä rompepäivät.
Toukokuun epävakaat ilmat pakottivat muuttamaan markkinat kesäkuun puolelle, ja tällä vuosituhannella markkinoiden ajankohta on vakiintunut kesäkuun alkuun. Tapahtumassa on myynnissä vanhojen ajoneuvojen osia yms. rekvisiittaa.
Rompemarkkinat on kerhomme vuoden päätapahtuma. Tapahtumaan tulee myyjiä ympäri maakuntaa ja muualtakin Suomesta, niin kaksipyöräisten kuin autojen osalta. Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta suuremmaksi, ja kävijämäärät liikkuvat nykyisin n.2000 harrastajan paikkeilla. Vuoden 2014 markkinoille osallistui n. 80 myyjää.
Vuoden 2015 Rompepäivät pidettiin 6-7.6.2015 Automuseolla hiukan sateisessa säässä. Vuonna 2018 pidetään samalla myös traktorinäyttely.

Oulu-päivä ajo

Mobiili kulkue on totuttu näkemään Oulun-päivänä reitillä keskusta - Automuseo. Vuonna 2008 kulkueen lähtöpaikaksi vakiintui Edenin parkkipaikka Nallikarissa. Oulu-päivä-ajoja ei ole ajettu enää vuoden 2012 jälkeen 

Avojalakasten ajot

Kesästä 2004 lähtien on ajettu kerhomme jäsentenvälisenä ajona Avojalakasten ajoa. Lähtöpaikkana on toiminut aina Automuseomme ja maali on ollut Temmeksellä, Markkuussa ja Muhoksen leirintäalueella. Ajoreitti ja reitillä olevat tehtävät ovat muuttuneet vuosittain. Ajoneuvoja ensimmäiseen ajoihin osallistui 16 autokuntaa. Vuonna 2008 mukana oli 23 ajoneuvoa ja vuonna 2013 30 autokuntaa (n. 100 henkilöä) .
Vuoden 2014 ajot olivat järjestyksessään 11. ja autoja osallistui n. 30 ja henkilöitä 70.  Palkintoja on jaettu avoimen luokan lisäksi kaksipyöräisten ja naisten luokan parhaille. Ajojen "vanahin" ajoneuvo on palkittu erikseen pystillä ja "vanahimmalla" kaksipyöräisellä ajanut villasukilla.
Vuoden 2017 ajot ajettiin Muhokselta Temmekselle

Valtakunnallinen mobiiliviesti

Vuonna 2008 otimme osaa I.valtakunnalliseen mobiiliviestiin. Viesti otettiin vastaan Ruskon katsastuskonttorilla ja vietiin Automuseon kautta Raaheen. Raahessa viesti luovutettiin edelleen vietäväksi eteenpäin. Viesti lähti Helsingistä liikkeelle 23.8.2008 ja päättyi Mobiliaan Kangasalalle 30.8.2008.
Vuonna 2010 viesti kulki 22.8 automuseon kautta jatkaen matkaa kohti Kokkolaa. Viestiä ei ole ajettu enää muutamaan vuoteen.

vappu_small a_rompetori avojalasten ajot 2008_small a_Varsova_ja_Mitsu

oulu1

Helatorstain perinteinen retki

Yksi perinteisitä tapahtumista on ollut myös Helatorstaisin retki jonnekin maakuntiin. Vuonna 2017 suuntasimme Kuopioon. Tutustumassa käytiin mm. Kuopion paloaseman museossa ja Kuopion automuseossa.
Tänä vuonna  2018 suuntasimme Kuivaniemi - II suunnalle.

© Oulun seudun Mobilistit ry  ja kuvien omistajat.
Sivuston tekijä ja ylläpitäjä Kari Vesala
Sivusto avattu
16.10.2008.

[Koti] [Näyttelyt] [Perinteistä] [Kalusto] [Yhteystiedot] [Jäsentiedotteet] [Jäsenhakemus] [Säännot] [Rompemarkkinat] [Kanttikaiku] [Kevätarpajaiset] [Säännökset] [Kantakortit] [Kuvagalleria] [Linkit] [In_english] [Lounaskahvila]