Museoajoneuvosäännökset

Tarkat ohjeet museoajoneuvon määrittämiseksi löytyy Sahk:n sivustolta.

Suomen ajoneuvohistoriallinen keskusliitto ry

Suomen ajoneuvohistoriallinen keskusliitto ry (SAHK ry) on perustettu vuonna 1959. SAHK toimii vanhojen ajoneuvojen harrastajien valtakunnallisena kattojärjestönä sekä alan harrastajien edunvalvojana ja hoitaa kotimaisia ja kansainvälisiä suhteita. Keskusliiton jäseninä on tällä hetkellä 28 jäsenyhdistystä, joihin kuuluu yli 6700 alan harrastajaa.
Yhtenä SAHK:n tavoitteena on suomalaisen ajoneuvohistorian tallentaminen. SAHK:n aloitteesta luotiin museoajoneuvotarkastustoiminta, joka on toiminut jo vuodesta 1978 alkaen. Tarkastustoiminnan avulla tallennetaan vanhoja ajoneuvoja tulevien sukupolvien nähtäväksi. Museoajoneuvoksi voidaan rekisteröidä entisöity tai alkuperäiskuntoinen, vähintään 30 vuoden ikäinen ajoneuvo. SAHK:n museoajoneuvotarkastajia on yli 70 kappaletta ympäri Suomea. Näiden toimesta on maahamme tarkastettu jo yli 15 000 museoajoneuvoa.
Keskusliiton jäsenlehtenä on jo vuonna 1963 perustettu Automobiili-lehti, joka sisältää artikkeleita maamme autoistumisen vaiheista ja vanhoista ajoneuvoista.
SAHK:n jäsenyhdistysten toiminnan puitteissa vanhoista ajoneuvoista kiinnostuneet ihmiset voivat tavata toisiaan ja osallistua vanhoille ajoneuvoille järjestettäviin tapahtumiin. Näyttävin tapahtuma on perinteinen, aina kesäkuussa ajettava SAHK:n Retkeilyajo, joka järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1960. Vuoden 2009 Retkeilyajot ajetaan 50v. juhlan merkeissä Helsingissä

Museotarkastusta

Kuvassa Oululaiset museotarkastajat työssään.

extraElement
oululogo-425
face

© Oulun Seudun Mobilistit ry  ja kuvien omistajat.

Päivitetty
1.3.2024